Cazul relocării Colegiului Șincai. Ministerul Educației anunță semnarea unui protocol între ISMB și Primăria sectorului 4 – document

0
Foto: facebook.com

Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Primăria Sectorului 4 au semnat, marți, un protocol prin care ”își asumă în mod explicit obligația de a nu perturba în niciun fel procesul didactic aferent semestrului al II-lea în Colegiul Naţional Gheorghe Şincai”, anunță Ministerul Educației. Potrivit ministerului, Primăria sectorului 4 va prezenta, până la data de 1 august 2021, mai multe variante pentru relocarea colegiului.

Anunțul Ministerului Educației vine după ce Sorin Cîmpeanu a fost, vineri, la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Capitală și declara că relocarea școlii va face obiectul unui protocol ”semnat de şcoală, Inspectorat, Primărie şi minister, prin care toţi părinţii şi toţi elevii să aibă garanţia că acest semestru se încheie în această locaţie, în cele mai bune condiţii”.

Ce spune Ministerul Educației despre acordul încheiat marți (comunicatul integral):

”Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Primăria Sectorului 4 al Municipiului
București au semnat astăzi, 16 februarie, la sediul Ministerului Educației, un protocol
prin care își asumă în mod explicit obligația de a nu perturba în niciun fel procesul
didactic aferent semestrului al II-lea în Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.

Potrivit aceluiași document, până la data de 1 august 2021, Primăria Sectorului 4 al
Municipiului București va prezenta mai multe variante conforme intereselor educației pentru relocarea activităților didactice desfășurate în Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, pe perioada execuției lucrărilor, prevăzute cu o durată de 22 de luni. Varianta optimă va fi adoptată prin consens, numai cu acordul tuturor părților semnatare, inclusiv prin consultarea elevilor și părinților.

De asemenea, în organizarea procesului de predare, Primăria Sectorului 4 al Municipiului București va sprijini Colegiul Național „Gheorghe Șincai” în vederea garantarii conservării în cele mai bune condiții a arhivei și a elementelor de patrimoniu.

În același context organizatoric, în urma primirii de către Colegiul Național „Gheorghe
Șincai” a clădirii identificate, Primăria Sectorului 4 al Municipiului București va iniția
toate procedurile necesare demarării lucrărilor de construcții necesare și dotării cladirii cu mobilier specific.

După finalizarea si recepționarea lucrărilor de construcții, Primăria Sectorului 4 își asumă
obligația de a preda clădirea identificată către Colegiul Național „Gheorghe Șincai”.”

Acordul semnat între ISMB și Primăria Sectorului 4 poate fi accesat AICI

Profesorii, părinții și elevii de la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Capitală au protestat săptămâna trecută față de intenția Primăriei sectorului 4 de relocare a școlii și de numirea unei noi conduceri a colegiului de către ISMB. Vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a fost la colegiu, alături de primarul sectorului 4, Daniel Băluță, declarând că ”nu va fi nicio relocare în acest an școlar”.

Citește și: A patra zi de proteste, la Colegiul ”Gheorghe Șincai” din Capitală. Ministrul Educației: ”Nu va fi nicio relocare în acest an școlar” UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.