Situația în școli, după patru zile de cursuri „față în față”: 244 de elevi, confirmați cu noul coronavirus. Precizările Ministerului Educației

0

După patru zile de școală fizică, la nivel național, 244 de elevi au fost confirmați cu noul coronavirus, 171 de clase au activitatea suspendată, iar numărul angajaților din educație depistați pozitiv este de 329, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației.

Ministerul Educației precizează, într-un comunicat de presă, transmis joi, că sunt opt județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare, iar ”primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii”.

Comunicatul transmis de Ministerul Educației:

”Situație epidemiologică școli, 11 Februarie, ora 18.00

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. Există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL și VL).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Număr total cazuri la nivel național:

1. Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244
2. Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171
3. Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majora triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunțarea medicului de familie.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.