Elevii vor purta mască la orele de sport. Ministrul Educației: ”Este o cerință a celor din domeniul sănătății”

0
Foto: republikanews.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seară, că elevii vor purta mască de protecție și la orele de sport. ”Este o cerință a celor din domeniul sănătății să se desfășoare cu mască”, a precizat ministrul.

Potrivit ministrului Educației, unul dintre subiectele discuțiilor dintre Ministerul Sănătății și Ministerul Educației pe marginea ordinului privind măsurile pentru redeschiderea școlilor a fost dacă, la orele de sport, elevii sunt obligați sau nu să poarte mască.

Până la urmă, ultimul cuvânt l-au avut cei din domeniul sănătății și, punând în balanță și plus și minus, a reieșit că există obligativitatea purtării măștii inclusiv la orele de educație fizică”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Realitatea Plus.

Întrebat de un profesor de sport cum pot alerga copiii cu mască, ministrul a răspuns după câteva secunde de tăcere: ”Am spus, este cerința celor din domeniul sănătății pentru a preveni răspândirea virusului.”

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Cerința expresă a colegilor de la Ministerul Sănătății este ca elevii să poarte mască pe parcursul orelor de educație fizică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.