Schimbări în structura anului școlar 2021-2022. Ministrul Educației: Semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă

0

Semestrul I al anului şcolar 2021 – 2022 va avea 14 săptămâni şi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, a anunţat, vineri, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Potrivit noii structuri, în semestrul al II-lea vor fi 20 de săptămâni de școală, iar elevii nu vor mai avea vacanța intersemestrială din luna februarie, revenindu-se practic la formula aplicată în anul școlar 2019-2020. Ministrul spune că de această dată „materia va fi structurată în aşa fel încât să fie perfect adaptată duratei celor două semestre”.

Ministrul Educației a precizat, într-o conferinţă de presă, că ordinul privind structura anului şcolar viitor urmează să fie publicat vineri sau sâmbătă în Monitorul Oficial, scrie Agerpres.

Este vorba de o abordare conformă cu aşteptările elevilor, care înţelegem că vor crea dificultăţi multor cadre didactice, dar se vor implica în aşa fel încât să avem o structură logică a anului şcolar, bazată pe două semestre, cu trei vacanţe: de iarnă, primăvară şi vară.

Pentru grădiniţe şi învăţământul primar se va adăuga săptămâna de vacanţă din luna octombrie. Dar, semestrul I se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă, va avea o durată de 14 săptămâni, iar semestrul al II-lea va avea o durată de 20 de săptămâni, din care o săptămână va fi ‘Şcoala altfel’”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a menţionat că vor fi excepţii pentru anii terminali, pentru care anul şcolar va avea 32 de săptămâni, precum şi pentru filiera tehnologică.

Întrebat în legătură cu faptul că a mai fost schimbată în acest fel structura anului şcolar, în mandatul Ecaterinei Andronescu, iar profesorii au semnalat probleme, Cîmpeanu a spus:

„Materia va fi structurată în aşa fel încât să fie perfect adaptată duratei celor două semestre. Singura problemă este aceea a evaluării şi notării, care va trebui să fie făcută într-o perioadă mai scurtă de 14 săptămâni. (…) Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice şi sunt convins că fiecare cadru didactic va găsi soluţii în beneficiul elevilor”.

Citește și: Sorin Cîmpeanu vrea să modifice structura viitorului an școlar. Primul semestru s-ar putea încheia înainte de vacanța de Crăciun

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.