Reacția ministrului Educației după ce elevii au cerut desfășurarea cursurilor în sistem exclusiv online în prima săptămână de școală

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, după ce Consiliul Național al Elevilor a solicitat ca prima săptămână de şcoală din semestrul al doilea să se desfăşoare în format exclusiv online, că a primit asigurări din partea inspectoratelor județene că școlile sunt pregătite pentru reluarea cursurilor în sălile de clasă. 

Consiliul Naţional al Elevilor a cerut ca prima săptămână de şcoală din semestrul II să se desfăşoare în format exclusiv online pentru a le oferi unităţilor de învăţământ timpul necesar pregătirilor în vederea revenirii elevilor în clase în data de 8 februarie.

”Această poziție este foarte nouă pentru că poziția anterioară a Consiliului Național al Elevilor era aceea de solicitare a deschiderii școlilor cu prezență fizică.

Am avut ieri o videoconferință cu inspectoratele școlare prin care am solicitat să ne informeze cu privire la stadiul pregătirii școlilor. Am primit asigurări că sunt pregătite. Sunt peste 37 de milioane de măști, sunt peste 1 milion de litri de substanțe dezinfectante în școlile din România.

În continuare, după ce sperăm să avem în seara aceasta ordinul comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației, mâine la orele 11.00 avem o altă videoconferință, organizată cu aceleași inspectorate școlare din toată țara, de data asta în prezența presei.

Punctele sunt patru: stadiu – pregătirea școlilor cu privire la întregul ansamblu de măsuri, de la protecție împotriva pandemiei, de la protecție împotriva incendiilor, măsuri de protecție din această perspectivă până la asigurarea cu resursă umană și, nu în ultimul rând, modul în care se va derula acest program prin care vizăm recuperarea pierderilor suferite din cauza predării online.

La toate aceste subiecte, împreună cu toate inspectoratele din ţară, va putea participa şi presa la videoconferinţă. Dacă sunt îngrijorări punctuale cu privire la pregătirea insuficientă a unor şcoli dintr-un anumit judeţ, presa şi Consiliul Naţional al Elevilor au ocazia să interacţioneze direct cu cei în măsură să pregătească şcolile în parteneriat cu autorităţile locale”, a fost reacția ministrului Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.