Elevii și profesorii care vor continua cursurile în sistem online după deschiderea fizică a școlilor. Cele cinci excepții – Ministerul Educației

0
Foto: pixabay.com

Elevii cu contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică, cei care au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical, dar şi elevii care au aparţinători în familie cu vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare, vor învăţa online și după deschiderea fizică a școlilor, potrivit ministrului Educaţiei.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii recomandă de asemenea ca elevii cu simptome „specifice” să rămână acasă.

Totodată, vor preda online profesorii care prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii.

Conform sursei citate, sunt cinci excepţii în care va trebui asigurată educaţia online:

  1. elevii au contraindicaţii medicale pentru prezenţă fizică/au vulnerabilităţi şi prezintă certificat medical;
  2. elevii au aparţinători în familie care au vulnerabilităţi medicale, certificate ca atare;
  3. elevii prezintă simptome; recomandarea fermă a Ministerului Sănătăţii, dar şi a Ministerului Educaţiei este să rămână acasă;
  4. profesorii prezintă vulnerabilităţi cronice, certificate de medic de medicina muncii;
  5. profesorii prezintă simptome specifice.

Școlile se vor deschide pe data de 8 februarie, conform celor trei scenarii – verde, galben și roșu. Decizia a fost luată, marți, la Cotroceni și a fost anunțată de președintele Klaus Iohannis. ”Începând de luni, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală”, a spus șeful statului, spunând că se va ține cont de contextul epidemiologic din fiecare localitate.

”În localitățile în care sunt puține cazuri de COVID-19, în așa-numitul scenariu verde, toți copiii merg fizic la școală, și grădiniță, și ciclu primar, gimnaziu și liceu. În localitățile în care sunt ceva mai multe cazuri, așa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniță merg fizic la grădiniță, clasele I-IV merg la școală și din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la școală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg copiii, sau tinerii deja, din clasa a XII-a, care se pregătesc de Bacalaureat.

În localitățile unde, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în așa-numitul scenariu roșu, merg fizic doar copiii la grădiniță și clasele I-IV la școală, restul făcând școala on-line. Deci, în scenariul roșu, merg cei mici fizic, iar clasele de la a V-a până la a XII-a fac școala on-line.

Iar în localitățile unde incidența este mai mare, localități care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă”, a declarat Klaus Iohannis.

Sursa: Agerpres

Citește și: Școlile se vor deschide fizic pe 8 februarie. Se vor aplica cele trei scenarii: verde, galben și roșu – decizia finală luată la Cotroceni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.