Cîmpeanu: „Dacă apar două cazuri într-o clasă, activitatea în acea clasă va fi suspendată”. În ce condiții se suspendă cursurile în întreaga școală

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marţi seară, că în cazul în care doi elevi din aceeaşi clasă vor fi confirmaţi cu noul coronavirus, activitatea acelei clase va fi suspendată, iar în situația în care sunt mai multe clase în care apar mai mult de două cazuri, atunci se suspendă activitatea în întreaga școală.

„Din perspectiva procesului educaţional, ne gândim la varianta în care, dacă apar două cazuri într-o clasă, să fie suspendată activitatea la acea clasă. Dacă apare un singur caz, să nu fie suspendată, dar să se facă testarea. La cel puţin două cazuri, se suspendă activitatea în clasa respectivă. Nu în toată şcoala, ci doar în clasă. Dacă însă sunt mai multe clase în care în fiecare apar mai mult de două cazuri, se suspendă activitatea în întreaga școală.

Dacă sunt doi profesori care au o mişcare mai accentuată în interiorul şcolii care sunt depistaţi pozitivi, atunci se trece direct la suspendarea cursurilor în întreaga şcoală. Asta în sistemul preuniversitar. În sistemul universitar, lucrurile stau cu totul şi cu totul altfel, pentru că aici vorbim de facultăţi, universităţi, clădiri, campusuri, lucrurile sunt mult mai complicate. Dar principiul va fi acelaşi”, a spus Sorin Cîmpeanu, într-o emisiune la Antena 3.

În ceea ce privește profesorii, ministrul a arătat că, în învățământul gimnazial sau liceal, un profesor care se îmbolnăvește poate fi înlocuit mai ușor, însă lucrurile stau cu totul altfel în învățământul primar sau la grădinițe.

Sorin Cîmpeanu a arătat că, în cazul în care un educator sau învăţător se va îmbolnăvi şi nu îi va putea prelua nimeni atribuţiile, atunci acea clasă va face cursuri online.

„Vor fi și situații în care directorii de școli vor reuși înlocuirea acestora. Dar din păcate, în cele mai multe, neexistând cadre didactice care ar putea să preia atribuţiile unui educator sau unui învăţător, acea clasă va trece în online”, a arătat ministrul Educației.

Ulterior, într-o emisiune la TVR, Sorin Cîmpeanu a precizat că activitatea în clasă se suspendă pentru o perioadă de 14 zile, în cazul în care doi elevi sunt confirmați pozitiv.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, marţi, că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID din fiecare localitate.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.