Radu Szekely, propus de USR PLUS pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Educaţiei

0
Radu Szekely, propus secretar de stat în Ministerul Educației. Foto: facebook.com

Alianţa USR PLUS îl propune pe Radu Szekely, fondatorul Şcolii Finlandeze din Sibiu și expert în educație, pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Educaţiei. 

Conform unui comunicat de presă al Alianţei USR PLUS Sibiu, Radu Szekely a fost ales pentru postul de secretar de stat în Ministerul Educaţiei în urma unui proces de candidaturi realizat în interiorul Alianţei, dar deschis şi experţilor din afara partidului.

Radu Szekely este fondatorul Şcolii Finlandeze din Sibiu, cu o experienţă de peste 20 de ani în educaţie, din care 15 ani în sistemul de educaţie finlandez. Din 2007 este expert consultant al Comisiei Europene, atât în domeniul Educaţie şi Cultură, cât şi Tineret şi Cercetare. Fost consilier al ministrului Educației, Radu Szekely a coordonat grupul de lucru care a elaborat viziunea ”Educația ne unește”.

„Experienţa mea în gestionarea şi evaluarea de proiecte educaţionale la nivel european poate fi cel mai eficient valorificată prin atribuţii în implementarea programelor finanţate din fonduri europene.

Experienţa – dobândită în Finlanda – în promovarea şi implementarea de politici publice care să promoveze egalitatea de şanse, echitatea, şi să combată discriminarea poate fi benefică în promovarea unor programe la nivel naţional, inclusiv cu finanţare europeană, care să urmărească eliminarea diferenţelor majore ce există între şcoli din diverse medii în România.

Deopotrivă, experienţa mea directă în educaţie privată în România poate ajuta la deschiderea reală a sistemului de învăţământ către mediul privat. De asemenea, experienţa în formarea iniţială şi continuă a cadrelor didactice ar putea ajuta la implementarea unor măsuri de modernizare şi eficientizare a carierei didactice.

În sfârşit, activitatea desfăşurată de-a lungul anilor în domeniul învăţământului profesional şi tehnic, formare iniţială şi continuă, mi-ar permite să contribui la modernizarea acestui domeniu şi la revizuirea modului în care aceste rute educaţionale sunt integrate în contextul larg al educaţiei pe tot parcursul vieţii”, a declarat Radu Szekely, conform sursei citate.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.