Ministrul Educației: Trebuie să ajungem la reducerea numărului de ore pentru că suntem peste media europeană

0

”Scăderea numărului de ore este un lucru agreat la nivel general, nu am auzit pe cineva să nu își dorească acest lucru. În același timp, el este antagonic cu nevoia de a introduce noi și noi și noi discipline”, a declarat, joi, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în legătură cu reducerea numărului de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de învăţământ.

Ministrul Educației a explicat că, așa cum prevede legea, trebuie realizată reducerea numărului de ore, însă acest lucru nu se leagă cu cererile privind introducerea de noi discipline.

”Cereri justificate, dar oricum, scăderea numărului de ore cu introducerea de noi discipline nu se leagă. În planurile-cadru, dacă discutăm de scăderea numărului de ore pe săptămână, care să rezulte dintr-o creștere a numărului de ore alocate unor discipline și cunoaștem cu toții cererile astea, iarăși nu se leagă una cu alta.

Dar da, per total, trebuie să ajungem la reducerea numărului de ore pentru că suntem peste media europeană ca număr de ore, însă suntem mult sub media europeană ca număr de ore petrecute în școală de către elevi. Este vorba nu de orele de predare, ci de ore care au ca scop lucruri așteptate de către foarte mulți, ore care să fie în avantajul diminuării majore a celor necesare pentru rezolvarea temelor de acasă”, a spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul Forumului Bunei Guvernări Locale în Educaţie, organizat de Societatea Academică din România.

Legea care stabilește reducerea numărului de ore pentru elevi a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis în noiembrie 2019 și prevede că ”numărul de ore alocat disciplinelor din planurile cadru de învăţământ este în medie 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, în medie 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în medie 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal”.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Dacă am desfiinţa inspectoratele şcolare mâine, mă tem că nimeni nu ar mai putea repara nimic în sistemul de educaţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.