Sorin Cîmpeanu, despre planurile-cadru pentru liceu: Suntem în perioada în care strângem propuneri. Iarăşi nu vom avea manuale la clasa a IX-a

0
Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că manualele de clasa a IX-a nu vor fi gata până la începutul anului școlar viitor. Ministrul a spus că planurile-cadru pentru liceu sunt încă în dezbatere publică și tot procesul – programă școlară, licitație – nu se poate încheia până la începerea şcolii în anul şcolar 2021-2022.

„Planurile-cadru au fost realizate de către comisii de lucru în luna august şi au şi fost validate în luna august. Acum cei care le-au lucrat şi cei care le-au validat înţeleg că nu mai sunt de acord cu ele. O opinie personală, fără să îmi depăşesc limitele de competenţă, nici eu nu sunt de acord cu forma lor, îndeosebi pe filiera teoretică.

Suntem în perioada în care strângem cât mai multe observații, propuneri și să vedem cum reușim să le armonizăm între ele. Un lucru deloc simplu. După care, dacă vom reuși să le armonizăm, va trebui să lucrăm pe fiecare disciplină în funcție de numărul de ore aferent la programa analitică, după care va trebui să lansăm licitația propriu-zisă.

Sub nicio formă, am anunţat din prima zi de mandat, procesul nu se poate încheia până la începerea şcolii în anul şcolar 2021-2022. Iarăşi nu vom avea manuale la clasa a IX-a”, a spus ministrul Educației, în cadrul Forumului Bunei Guvernări Locale în Educaţie, organizat de Societatea Academică din România.

Planurile-cadru pentru liceu au fost puse în dezbatere publică pe 5 ianuarie.

Citește și: Proiectele planurilor-cadru pentru învăţământul liceal şi profesional, lansate în dezbatere publică de Ministerul Educației

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.