Bucureștiul, în scenariul galben. Pe 8 februarie vor merge la școală și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, dacă rata de infectare rămâne sub 3

0

Bucureştiul a înregistrat, joi, pentru a doua zi consecutiv, o rată de infectare sub 3 cazuri la mia de locuitori, plasându-se astfel în scenariul galben. Dacă situația nu se va schimba și municipiul va rămâne în acest scenariu, pe data de 8 februarie, se vor întoarce în clase, pe lângă copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar, și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, conform anunțului făcut săptămâna trecută de președintele Klaus Iohannis. Dacă rata de infectare coboară sub 1, vor putea merge la școală toți elevii.

Municipiul București a înregistrat, joi, o rată de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, de 2,69 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,96 cazuri la mia de locuitori, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Capitala rămâne astfel în zona galbenă, iar dacă rata de infectare se va menține sub 3, pe data de 8 februarie vor putea fi reluate cursurile în format fizic în grădinițe, în învățământul primar și de către elevii claselor a VIII-a și a XII-a.

În scenariul roșu (rata de infectare mai mare de 3) se deschid doar grădinițele și clasele primare, iar în scenariul verde (rată de infectare sub 1), toți elevii merg la școală.

Scenariile pentru deschiderea școlilor în semestrul II:

    • Scenariul verde (incidența sub 1 la mia de locuitori): toți elevii merg la școală.
    • Scenariul galben (incidența între 1 și 3 la mia de locuitori): copiii de grădiniță, elevii din clasele primare, a VIII-a și a XII-a merg la școală, celelalte clase învață în on-line.
    • Scenariul roșu (incidența peste 3 la mia de locuitori): sunt deschise doar grădinițele și clasele primare.
    • Când rata de infectare este mai mare de 6: toate școlile sunt închise, se învață în sistem on-line.

Citește și: Iohannis: Din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.