Bani pentru profesorii care fac ore de recuperare. Ministrul Educației: Cuantumul pe care îl avem în vedere este de 100 de lei pe oră

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat la Digi4 că propune un tarif de 100 de lei pe oră pentru profesorii care vor face ore de recuperare a materiei. Potrivit ministrului, numărul orelor remediale va fi în medie de 5 ore pe săptămână. Sorin Cîmpeanu a mai spus că, acolo unde cursurile vor fi reluate în format fizic din data de 8 februarie, elevii care ”au contraindicații medicale, certificate medicale vor putea să continue procesul de învățare online”.

”Numărul mediu de ore remediale pe săptămână pe care îl avem în vedere este de 5 ore pe săptămână, număr mediu. Sunt situații în care elevii au pierdut mai mult și asta se va vedea în urma evaluării făcute de către cadrele didactice și atunci numărul va fi mai mare de 5 – mai mare decât numărul mediu, sunt situații în care, din fericire, elevii au asimilat mai bine ceea ce s-a predat și, în acest caz, numărul de ore va fi mai mic decât media de 5 ore pe săptămână.

Pentru a motiva cadrele didactice ne gândim la un cuantum atractiv, motivant și cuantumul pe care-l avem în vedere – eu am propus acest cuantum, nu este validat la nivelul ministerului și la nivelul Guvernului – este de 100 lei pe oră pentru fiecare oră remedială. Acest tarif este maximum corespunzător unui profesor cu peste 25 ani vechime în învățământul preuniversitar, împărțit la 72 de ore. Cu alte cuvinte, cadrele didactice mai tinere, cu o experiență mai redusă în sistemul de învățământ, mă aștept, îmi doresc să fie motivate de această posibilitate de recompensare a eforturilor care nu vor fi deloc mici”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că, în semestrul II, odată cu reluarea cursurilor în școli, nu va mai fi folosit sistemul hibrid, dar ”copiii care au contraindicații medicale, certificate medicale vor putea să continue procesul de învățare online”.

”Dintre cele trei scenarii care au fost precizate – verde, galben și roșu –  a dispărut învățământul hibrid pentru că experiența ne-a arătat o calitate foarte slabă a actului educațional când același cadru didactic trebuie să predea simultan aceeași materie și fizic și online. (…) Aceste situații, certificate medical, direct sau indirect – direct prin contraindicații ale copilului sau indirect prin contraindicații ale membrilor familiei cu care locuiește – dacă vor fi certificate medical, va trebui să găsim înțelegere în școală pentru aceste situații”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.