Profesorii care vor face învățământ fizic au prioritate la vaccinare. Cîmpeanu: Dozele de vaccin nu sunt suficiente pentru a vaccina simultan

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, califică drept ” îngrijorător” faptul că, în învățământul preuniversitar, procentul cadrelor didactice care și-au declarat disponibilitatea de a se vaccina este mai mic decât cel al personalului didactic auxiliar. 

Sorin Cîmpeanu a arătat că această situație ar putea ține de ”nivelul de informare” și ”ne arată care sunt realitățile din educație, cu bune și cu rele”.

Ne arată realitățile necosmetizate din Educație, ne arată că informarea nu a fost suficientă și trebuie să perseverăm cu informarea”, a spus ministrul Educației, la Digi 24.

În ceea ce privește procedura ce va fi urmată pentru vaccinarea profesorilor, ministrul Educației a arătat că ”instituțiile, angajatorii vor descărca în platformă listele cu nume, prenume, CNP și coordonate de contact ale celor care doresc să se vaccineze, prioritizând învățătorii și educatorii, prioritizând tocmai pe aceia care sunt o interfață nemijlocită în relația cu elevii”.

”Vom transmite mâine dimineață în tot sistemul să acorde prioritate atunci când vor încărca listele acelora care vor face învățământ fizic și acelora care interacționează nemijlocit cu elevii pentru că dozele de vaccin nu sunt suficiente pentru a vaccina simultan. (…) Deși ne-am dori, cele 168.000 de persoane nu vor putea fi vaccinate în următoarele două săptămâni”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce îi privește pe copiii cu probleme medicale, ministrul a explicat că aceștia ”cu siguranță vor putea să continue procesul de învățare în sistem online” după data de 8 februarie, când este programată redeschiderea școlilor, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Cîmpeanu a mai anunțat că va propune un tarif de 100 de lei pe oră pentru profesorii care vor face ore de recuperare cu elevii.

Ministerul Educației a anunțat, vineri, că 167.977 de angajați din învățământ (131.962 – personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învățământ universitar) și-au declarat, în prima etapă de consultare, disponibilitatea de vaccinare anti-Covid. Ministerul a decis inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.