Sorin Cîmpeanu, despre reducerea numărului de elevi în clase: Încet-încet, trebuie să mergem spre clase mai mici. 24-26 de copii este un număr maxim

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, într-un interviu acordat HotNews.ro, că vrea modificarea metodologiei pentru reducerea numărului de elevi în clase, începând din toamnă. ”Cu cât numărul de copii este mai mic, cu atât atenția este mai puternică, mai personalizată și rezultatele în educație din perspectiva calității sunt mai bune. 24 – 26 de copii în clasă este un număr maxim”, a spus ministrul.

Am fost întotdeauna adeptul unui număr de elevi mai mic pe clasă. (…) Îmi declar public disponibilitatea de modificare a metodologiei în sensul micșorării numărului de elevi în clase și în sensul refacerii planurilor de școlarizare pentru a avea clase cu mai puțini elevi, începând din toamnă.

În timpul anului nu există posibilitatea legală de schimbare a formațiilor, plus alte incoveniente de natură logistico-organizatorică, însă încet-încet trebuie să mergem spre clase mai mici. (…)

De obicei, școlile aglomerate sunt în centre foarte populate, în care clasele sunt mari, în care riscul de a fi într-un scenariu mai degrabă roșu este foarte mare, sau galben, și atunci este posibilă spațierea, pentru că rămânând în online elevii din clasele V, VI și VII, sigur că spațiile pe care le au la dispoziție sunt mai mari”, a declarat Sorin Cîmpeanu, referindu-se la revenirea în școli a elevilor pe data de 8 februarie.

Întrebat dacă sunt profesori suficienți pentru ca o clasă să fie împărțită, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Îmi este greu să vă răspund cu nonșalanță Da, avem suficienți de mulți profesori și toți sunt foarte buni. Nu, nu avem suficient de mulți profesori și nu toți sunt foarte buni.”

„Cu cât numărul de copii este mai mic, cu atât atenția este mai puternică, mai personalizată și rezultatele în educație din perspectiva calității sunt mai bune. 24 – 26 de copii în clasă este un număr maxim”, a spus ministrul ulterior, întrebat care ar fi numărul optim de copii într-o clasă.

În același interviu, ministrul Educației a declarat că va demisiona în cazul în care școlile se vor dovedi focare de infecție cu COVID-19.

„Da, sigur că da (demisionez – n.r.), eu am declarat din prima zi de ministru că voi fi cu mandatul pe masă. Eu sunt cel mai ușor de desprins, în primul rând că am declarat public din prima zi. Cu siguranță (îmi dau demisia – n.r.). Cu precizarea că dacă această demisie însănătoșește o parte a populației, cu atât mai fericit sunt”, a afirmat Cîmpeanu.

Citește și: Măsurile „de precauție” pentru deschiderea școlilor. Ministrul Sănătăţii: „Școlile vor fi deschise în anumite condiții de siguranță”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.