Examene naționale 2021. Cîmpeanu: Adaptarea tematicii se va face în urma unor simulări și a unor evaluări. Testele de antrenament trebuie să vină cât mai repede

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri, într-un interviu acordat HotNews.ro, că adaptarea tematicii pentru examenele naționale din acest an ”se va face în urma unor simulări și a unor evaluări” ce vor fi organizate la nivelul școlii sau de către fiecare profesor în parte. ”Dacă vom constata că pierderile, într-o anumită porțiune a materiei, sunt reclamate de către un număr suficient de mare de elevi, putem să renunțăm la subiecte din acele porțiuni de materie”, a spus ministrul.

”Dar pentru asta, mai întâi trebuie să vedem răspunsul elevilor. Nu contează ceea ce a predat profesorul în fața unui ecran negru, fără a avea feedback, contează ce a asimilat elevul, și asta vom afla prin evaluări și simulări, organizate la nivelul școlii sau organizate de către fiecare profesor în parte”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a mai spus că testele de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale trebuie realizate ”cât mai repede” , însă nu a putut oferi o dată când acestea vor fi publicate.

”Opinia mea, convingerea mea este că aceste teste de antrenament trebuie să vină cât mai repede, cât se poate de repede… Nu foarte repede pentru că, dacă dai aceste teste de antrenament mâine, în condițiile în care cei mai mulți dintre elevi au pierdut porțiuni din materie, s-ar putea să obții rezultate false”, a arătat ministrul Educației.

Citește și: Sorin Cîmpeanu, despre reducerea numărului de elevi în clase: Încet-încet, trebuie să mergem spre clase mai mici. 24-26 de copii este un număr maxim

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.