Rectorul SNSPA îi cere ministrului Educației să trateze responsabil subiectul redeschiderii şcolilor pentru a nu crea aşteptări neîntemeiate

0
Foto: facebook.com/ Școala Națională de Studii Politice și Administrative - SNSPA

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a transmis un apel ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, de a trata „cu responsabilitate” subiectul redeschiderii şcolilor pentru a nu crea aşteptări „neîntemeiate” în rândul părinţilor şi elevilor, relatează Agerpres.

„Declaraţiile şi opiniile exprimate în ultimele zile în spaţiul public referitoare la redeschiderea şcolilor trebuie să fie purtate corect, realist şi cu responsabilitate, având la bază date concrete privind evoluţia pandemiei de COVID-19. Alimentarea unei astfel de ipoteze în lipsa unor date şi informaţii certe venite din partea specialiştilor poate crea aşteptări nerealiste, cu impact negativ asupra elevilor, profesorilor şi părinţilor”, afirmă Pricopie, potrivit unui comunicat de presă al SNSPA transmis joi.

Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au o responsabilitate „imensă” în gestionarea acestui subiect, nu doar din punct de vedere instituţional, dar şi din perspectiva comunicării publice. El consideră că este important să existe „o singură voce guvernamentală”.

„Crearea unei aşteptări privind redeschiderea şcolilor (poziţia Ministerului Educaţiei) care, la acest moment, nu este susţinută de tabloul epidemiologic (poziţia Ministerului Sănătăţii) este nu doar lipsită de profesionalism şi responsabilitate, ci şi imorală. În comunicarea publică pe acest subiect sensibil al redeschiderii şcolilor se impune mai multă prudenţă şi mai multă onestitate, în primul rând din partea ministrului Educaţiei, domnul Sorin Cîmpeanu”, susţine rectorul SNSPA.

Citește și: Discuții la Cotroceni pe tema redeschiderii școlilor în semestrul II. Cîmpeanu: Vom vedea care sunt concluziile. Nu excludem niciun scenariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here