Ministrul Educației: Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea. Sistemul universitar a ajuns la 60%

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, că aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar și-a declarat până acum disponibilitatea de a se vaccina împotriva COVID, iar în sistemul universitar numărul celor care doresc vaccinarea a depășit 60%. ”În valoare absolută, sunt aproape 200.000 de persoane din sistemul de învățământ care au declarat deja că doresc să se vaccineze”, a precizat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că a solicitat tuturor școlilor și universităților o raportare numerică cu privire la personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic care are disponibilitate de vaccinare, termenul de raportare fiind data de 15 ianuarie.

”Aproape 50% din personalul din învățământul preuniversitar dorește vaccinarea. Aproape… Și deja sistemul universitar din România a ajuns la 60%, excluzând cadrele didactice care sunt și medici, care s-au vaccinat deja. (…) Deci sunt aproape 50% în preuniversitar, peste 60% în sistemul universitar”, a spus, miercuri seara, ministrul Educației, într-o emisiune la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a arătat că răspunsurile celor 340.000 de angajați din învățământ nu reprezintă obligație legală de vaccinare, dar a precizat că acestea sunt importante ”pentru a putea planifica numărul de doze necesare vaccinării”.

”Fiecare persoană din sistemul de învățământ vaccinată va contribui într-o măsură cât de mică la diminuarea riscului de infectare cu COVID. (…) În valoare absolută, sunt aproape 200.000 de persoane din sistemul de învățământ care au declarat deja că doresc să se vaccineze”, a arătat ministrul Educației.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2,  dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că platforma de programare pentru etapa a doua de vaccinare va fi operaţională începând din data de 15 ianuarie.

În etapa a doua de vaccinare vor intra persoanele care sunt la grupa de risc pentru forme severe, persoanele cu vârsta peste 65 de ani cu boli cronice, precum şi persoanele care deservesc activităţi esenţiale, între care și angajații din sistemul de învățământ.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.