Sorin Cîmpeanu, despre salariile profesorilor: „Sunt printre cei care încurajează criterii de performanță”. Exemplele date de ministrul Educației

0

Ministrul Educației a declarat, luni seara, că ”profesorii trebuie să fie motivați”, iar cei care vor realiza activități remediale vor fi plătiți pentru acest lucru. Pe de altă parte, ministrul a arătat că se numără printre cei care încurajează criteriile de performanță și a dat două exemple în acest sens: profesorul care ridică un elev de la nota 4 la nota 5 și școlile în care media anilor de studiu se apropie de media examenelor naționale.

”Fără profesori, nu vom putea face acțiuni remediale, nu vom putea încheia acest an școlar, nu vom putea susține examenele naționale. Profesorul trebuie să fie motivat. Deja faptul că am identificat 30 de milioane de euro din POCU pentru plata profesorilor pentru acțiunile remediale, există disponibili în proiectul ROSE o sumă de 80 de milioane de euro, din care peste jumătate sunt destinați acțiunilor remediale. Sunt sume importante care vor contribui la recompensarea salarială, plata orelor pentru profesorii care se vor implica în acțiuni remediale.

Pe de altă parte, separat de acest lucru, am spus că sunt printre cei care încurajează criterii de performanță, dând două exemple: profesori care, spre exemplu, reușesc să ridice un elev de la nota 4 la nota 5, este un progres important, mai important decât acela în care elevul este ridicat de la nota 7 la nota 8. Doi: școlile în care media anilor de studiu se apropie de media examenelor naționale, altfel spus în care avem un ecart foarte mic, cât mai mic, sub un punct, spre exemplu, între media anilor de studiu care poate să fie 9 și media 7 de la examenele naționale, deja este o diferență mare. Acele școli vor fi încurajate pentru că acele școli probează seriozitate. Școlile sunt încurajate prin motivarea salarială a profesorilor care ridică prestigiul acelor școli. Sunt exemple, sunt doar exemple”, a spus ministrul Educației.

Citește și: Ministrul Educației: Tematica pentru examenele naționale va fi adaptată. Nu este simplu, dar vom face acest lucru la ceea ce au asimilat elevii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.