Sorin Cîmpeanu: „Cu siguranță va fi un examen” pentru ocuparea funcțiilor de directori de școală. Poate să aibă o pondere de 70, de 80, de 90%

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică seara, la Digi 24, că pentru ocuparea funcțiilor de directori de școli se va organiza ”cu siguranță” examen și aceștia nu vor fi aleși doar prin votul profesorilor titulari, cu normă întreagă, așa cum s-a înțeles dintr-o intervenție televizată anterioară. Ministrul a explicat că acest vot ar putea avea totuși o pondere de 10% în alegerea managerului unității de învățământ, fiind o idee pe care a lansat-o în dezbatere.

Am spus că după ce organizăm concursul de inspectori generali și inspectori generali adjuncți, urmează directorii. Pentru directori, va trebui să avem o manieră foarte relevantă. Cu siguranță va fi un examen.

Acel examen trebuie neapărat să scoată în evidență capacitatea lui, cunoașterea lui cu privire la legislația din educație, cu privire la toate aspectele manageriale, partea economică, tot ce înseamnă a fi manager. Asta poate să aibă o pondere de 70, de 80, de 90%.

Am venit cu o idee, cu titlu de idee, să dai 10%, în condițiile în care la examen ai luat această notă, să fie ales cel care este mai acceptat de către comunitatea din școală, comunitate din școală formată din profesorii titulari cu normă întreagă. O idee, alături de alte multe idei, dar ceva trebuie să facem pentru profesionalizare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a declarat săptămâna aceasta, într-o emisiune la Antena 3, că directorii de școli ar trebui aleși pe baza votului profesorilor titulari care au normă întreagă în școlile respective și numirile să nu se mai facă  ”din pixul unui inspector general”, așa cum se întâmplă acum.

”Voi lupta cât pot de mult și cât pot de eficient ca alegerea unui director de școală să se facă pe baza deciziei, votului profesorilor titulari în școala respectivă, care au normă întreagă. Ar fi sistemul cel mai corect. Numărul greșelilor va fi mult mai mic dacă vom reuși să impunem politic, desigur, acest sistem”, spunea ministrul.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.