Ministrul Educației: Acțiunile remediale înseamnă ”mai multe ore la școală”, inclusiv ”ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”

0

Elevii și profesorii ar putea fi chemați și sâmbăta la școală pentru orele remediale, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat la Europa FM că toate școlile din țară vor avea nevoie de activități remediale, iar acestea vor fi făcute în semestrul II în afara orelor, ceea ce înseamnă că elevii și profesorii vor petrece mai multe ore la școală. ”Este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Mai multe ore la școală pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, a precizat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a explicat că sunt peste 200.000 de elevi care nu au făcut școală online pentru că nu au avut acces fie la echipamente, fie la internet și pentru aceștia, în primul rând, se vor face ore de educație remedială. Totodată, Ministerul Educației ia în calcul prelungirea perioadei pentru încheierea mediilor pe semestrul I.

”Putem să flexibilizăm, să prelungim perioada posibilă pentru încheierea mediilor pe semestrul I, să o decalăm în așa fel încât să permitem derularea acestor acțiuni remediale care sunt absolut necesare. Pierderile suferite în educație au fost mari. Avem nevoie de profesionalismul fiecărui cadru didactic pentru a evalua în fiecare caz locurile în care aceste pierderi au fost înregistrate și modul de intervenție. Asta trebuie să se facă rapid, pe parcursul lunilor martie, aprilie, îndeosebi. Vor fi cele mai încărcate luni pentru acțiuni remediale, pentru ca să poată fi încheiată situația pe semestrul I, să se poată pregăti pentru examenele naționale”, a explicat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a arătat că, pentru desfășurarea orelor remediale, elevii ar putea fi chemați la școală chiar și sâmbăta.

”Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale, într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul specific, clasic, aferent semestrului II, deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Mai multe ore la școală pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care este disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a spus ministrul.

Potrivit ministrului Educației, toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială, fiind identificate deja fondurile necesare – este vorba despre 30 de milioane de euro bani europeni.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.