Ministrul Educației vrea „deschiderea cât mai grabnică” a școlilor: „Dacă se poate, chiar din 8 februarie. Decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie”

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni pentru HotNews.ro că își dorește „deschiderea cât mai grabnică a școlilor, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar pe data de 8 februarie”, odată cu începerea semestrului al doilea. Ministrul a precizat că o decizie privind redeschiderea școlilor va fi luată după jumătatea lunii ianuarie, iar printre criteriile luate în calcul se va număra și campania de vaccinare. ”Până la jumătatea lunii ianuarie, nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie”, a arătat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul și ministerul își doresc deschiderea cât mai grabnică, în funcție de situația epidemiologică, dacă se poate chiar pe data de 8 februarie. Criteriile: evoluția epidemiologică, campania de vaccinare și elemente specifice sistemului de învățământ – școli și grădinițe, urgențe pentru cei care au examene naționale, urgențe pentru cei care nu au putut derula învățământul online în condițiile minim așteptate. Toate aceste lucruri”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform sursei citate.

În legătură cu solicitarea Consiliului Naţional al Elevilor de descentralizare a deciziei privind deschiderea şcolilor, ministrul Educației a arătat că „este de luat în calcul această solicitare”, dar o hotărâre privind redeschiderea școlilor va fi luată după jumătatea lunii ianuarie.

„Până la jumătatea lunii ianuarie, nu cred că cineva responsabil poate promite o decizie. Deci decizia va fi luată după jumătatea lunii ianuarie, mai probabil în cea de a treia decadă a lunii ianuarie, în funcție de evoluția epidemiologică, în primul rând, și în funcție de elementele specifice școlii. De asemenea, nu este de neglijat modul în care se va derula campania de vaccinare”, a afirmat ministrul.

Întrebat dacă aceasta înseamnă că ar putea fi condiționată redeschiderea școlilor de vaccinarea cadrelor didactice, Cîmpeanu a răspuns: „V-am spus ce vom lua în considerare. Nu aș fi serios dacă m-aș pronunța înainte de analiză. În măsura în care vom avea cadre didactice și personal didactic și nedidactic vaccinat în școli, sigur că asta este un element important în luarea deciziei”.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.