Elevii cer descentralizarea deciziei privind deschiderea şcolilor: ”Școala online este obositoare, ineficientă şi complet nesustenabilă pe termen lung”

1

Consiliul Naţional al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea şcolilor, susținând ”prezenţa la cursuri în format fizic, acolo unde situaţia epidemiologică o permite”. Mai mult, elevii cer Ministerului Educației realizarea unui plan de recuperare a materiei pentru elevii care nu au avut acces la cursurile online, dar şi demararea discuţiilor privind organizarea examenelor naţionale, ”pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să se poată desfăşura în siguranţă”. 

”Pe data de 11 ianuarie se va încheia vacanţa de iarnă, iar elevii se vor întoarce la şcoală în format online, conform anunţurilor făcute de către Ministerul Educaţiei. Încă de la suspendarea cursurilor în luna noiembrie, Consiliul Naţional al Elevilor a fost în permanentă legătură cu elevii din întreaga ţară. Majoritatea colegilor noştri ne-au transmis că şcoala online este obositoare, ineficientă şi complet nesustenabilă pe termen lung.

Ţinând cont de faptul că ne apropiem vertiginos de examenele naţionale, de al doilea semestru al acestui an şcolar şi că multe localităţi din ţară se află sub indicele de 3 cazuri/mia de locuitori, solicităm Ministerului Educaţiei să descentralizeze din nou decizia privind redeschiderea unităţilor de învăţământ, în funcţie de rata incidenţei la nivel local, asigurând, în acelaşi timp, materialele sanitare necesare desfăşurării cursurilor în siguranţă”, se arată într-un comunicat al Consiliului Național al Elevilor (CNE).

Mai mult, elevii spun că este ”absolut imperioasă realizarea unei strategii fezabile de învăţare remedială, pentru a garanta faptul că lacunele pe care mulţi elevi le-au acumulat la începutul pandemiei şi în perioada de învăţare online din acest an şcolar nu se vor acutiza, devenind imposibil de acoperit”.

Totodată, CNE solicită ”demararea discuţiilor privind organizarea examenelor naţionale, pentru a avea mai multe scenarii pregătite, astfel încât acestea să poată fi derulate în siguranţă”.

„Odată cu începerea anului 2021, e important să nu uităm faptul că educaţia se află, la momentul de faţă, într-un moment de cumpănă, iar Ministerul Educaţiei trebuie să răspundă cu celeritate nevoilor sistemului de învăţământ: prezenţa la cursuri în format fizic, acolo unde situaţia epidemiologică o permite, şi realizarea unui plan de recuperare a materiei pentru elevii care nu au putut să participe la cursurile online, din cauza lipsei unui dispozitiv la internet.

În caz contrar, rezultatele pe termen lung vor fi dezastruoase! Creşterea ratei analfabetismului funcţional ne bate la uşă. Cu educaţia nu e de glumă! Solicităm Ministerului Educaţiei demararea procesului de dialog cu partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru reînceperea cursurilor”, a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Citește și: Când se vor întoarce elevii fizic la școală. Ministrul Educației: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt”

1 COMENTARIU

  1. Iar vorbesc in numele tuturor elevilor “consiliile”, “comitetele”, “comițiile”, aceste găselnițe caragializate?
    De unde știți voi ca-i reprezentați pe majoritatea? Așa procedau “comuniștii” sălbatici, de trista amintire!
    Voi sunteți aia care vor tone de teme, auxiliare, după modelul așa ziselor “manuale” , incomprehensibile , mult peste vârsta psihologică a elevului, de toată jena unei rațiuni normale,meditații ca sa se “țină pasul”cu sălbăticia criminala, examene sălbatice din toată materia dușmănoasă pe sănătatea elevilor….
    Aia obosiți de Internetul care-i pune fata in fata cu profesorul, in siguranța și confortul de acasă, fără bulliyngul unor colegi derapati de la normalitate și a unor așa ziși “profesori”, total străini de aceasta profesie nobila și de o importanta capitala pt individ și societate , de f putini înțeleasă la adevarata valoare, pt ca avem, nu întâmplator, o mare problema cu înțelegerea chestiunilor in general, problema pus in evidenta și de testele PISA, deci, aia, sa se ducă la , mi-e greu sa-i spun la cum arată , “scoala”.
    Nu va pasa de urâțenia acestei “scoli”, care ne afectează grav de generații! Tot ce va interesează este sa Închideți elevii acolo și acum, in condiții de pandemie, in sezonul in care orice viroză poate devenind catastrofa și nu numai pt “scoala” și elevi!!!
    Cred însă ca sunteți incapabili sa înțelegeți asta, mai ales de la “înălțimea” intereselor “consiliului”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.