Când se vor întoarce elevii fizic la școală. Ministrul Educației: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt”

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că redeschiderea școlilor pe 11 ianuarie este un termen ”mult prea scurt”, iar un scenariu luat în calcul este reluarea cursurilor în format fizic în data de 8 februarie, însă gradual și dacă nu va creşte cu mult numărul de îmbolnăviri după sărbători, relatează Știrile ProTV.  

Întrebat de reporterul Pro TV dacă există posibilitatea să se deschidă școlile pe 11 ianuarie, Sorin Cîmpeanu a răspuns: ”Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. 11 ianuarie este termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, își dorește redeschiderea cât mai grabnică a școlilor în măsura în care situația epidemiologică o va permite. De asemenea, revenirea la şcoală se va face ţinând seama şi de ceea ce vor face celelalte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″.

Sursa citată mai relatează că, potrivit unui scenariu discutat de reprezentații Ministerului Educației și ai Ministerului Sănătății, grădinițele și școlile s-ar putea redeschide la începutul semestrului al II-lea, adică luni, 8 februarie, asta dacă nu va exista o explozie a numărului de cazuri de COVID-19 după Crăciun şi Revelion. În primă fază, ar urma să revină în clase preşcolarii și elevii din ciclul primar.

Totodată, ministrul Educaţiei spune că este absolut necesar să se întoarcă la școală și elevii claselor a VIII-a și a XII-a care vor susține în acest an examenele naționale, dar și elevii din mediul rural care nu au avut acces la cursurile online şi care nu pot avea acum mediile încheiate pentru că profesorii nu le-au dat note.

”Pentru că ne apropiem de finalul semestrului I , există pericolul neîncheierii mediilor pentru un număr mare de elevi. Am cerut o situație în acest sens, cu termen 11 ianuarie, care să fie o radiografie reală, completă și updatată a elevilor pe fiecare județ”, a declarat ministrul Educației.

Conform Știrilor ProTV, în funcţie de situaţia pe care inspectoratele şcolare o vor trimite la minister, dar şi după o analiză făcută de reprezentanţii din sănătate, la mijlocul lunii ianuarie se va lua o decizie finală cu privire la deschiderea şcolilor.

Potrivit structurii anului școlar 2020-2021, cursurile vor fi reluate la data de 11 ianuarie și vor continua tot în sistem online, dacă școlile rămân închise. Semestrul I se va încheia pe 29 ianuarie, iar semestrul al II-lea va începe pe 8 februarie.

Citește și: Ministrul Educaţiei: Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.