Ministrul Educaţiei: Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, pentru Agerpres, că momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii, în funcţie de evoluţiile epidemiologice. Potrivit ministrului, se va lua în considerare şi modul în care au procedat alte state. 

Momentul deschiderii şcolilor va fi stabilit împreună cu Ministerul Sănătăţii în funcţie de evoluţiile epidemiologice. De asemenea, vom lua în considerare şi experienţa şi modul de reacţie al altor state”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a reiterat că, din perspectiva Ministerului Educaţiei, constituie priorităţi grădiniţele şi învăţământul primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examene naţionale, precum şi şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online.

„Din perspectiva Ministerului Educaţiei, ne dorim să prioritizăm pe trei paliere: grădiniţe şi învăţământ primar; elevii claselor a VIII-a şi a XII-a care vor susţine examenele naţionale; elevii din şcolile care au înregistrat dificultăţi în derularea procesului de învăţământ online, cu precădere în mediul rural, dar nu numai”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, grădiniţele, învăţământul primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, şcolile în care au existat dificultăţi sunt priorităţi nu numai în ceea ce priveşte momentul deschiderii, ci şi din perspectiva nevoii de „activităţi remediale” pentru a putea compensa pierderile suferite de sistemul de educaţie pe parcursul pandemiei de COVID-19.

Citește și: Sorin Cîmpeanu: Ne dorim reîntoarcerea cât mai grabnică la școală. Prioritizarea aceasta va trebui să fie: grădinițe și învățământ primar, apoi gimnazial, liceal și universitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.