Tudor Chirilă, protest în Piața Victoriei față de numirea lui Sorin Cîmpeanu la Educație: Este absolut inacceptabil să nu putem să pornim reforma

0
Foto: facebook.com/ Oana Gheorghiu

Tudor Chirilă a protestat miercuri, în Piața Victoriei, față de numirea lui Sorin Cîmpeanu în funcția de ministru al Educației, spunând că este un ”traseist politic dovedit” și ”un susținător al plagiatorilor dovedit”.

Artistul și-a exprimat dezamăgirea față de modul în care PNL și coaliția de guvernare ”văd ceea ce ar trebui să se întâmple în Educație” și le-a transmis celor de la USR PLUS întrebarea dacă este normal ca Sorin Cîmpeanu să se afle în funcția de ministru al Educației.

”Este absolut inacceptabil să nu putem să pornim reforma în niciun domeniu, să nu putem să pornim reforma în Educație. Este absolut inacceptabil să defilăm cu aceiași oameni care nu fac altceva decât să protejeze interesele politice și numirile politice din minister, din inspectorate ș.a.m.d.”, a spus Tudor Chirilă.

Fondatoarele Asociației „Dăruiește viață”, Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, i s-au alăturat lui Tudor Chirilă la protestul din Piața Victoriei.

”Mulțumim noului Guvern pentru oportunitatea de a protesta, din nou, în frig. Am crezut că acest guvern nu ne va face asta, nu va călca în picioare zecile de nopți petrecute în frig împotriva hoției, corupției și imposturii. Un mesaj pentru oamenii noi în politică: compromisul are o limită. Ați depășit acea limită, acceptând să fiți colegi cu cel ce a susținut plagiatorii și a perpetuat un sistem de educație învechit și fără perspectivă. Nu asta e calea, nu asta așteptăm de la voi. Am sperat că sunteți altfel, încă mai sperăm. Vrem un răspuns domnilor Dacian Cioloș, Dan Barna, Vlad Voiculescu, Claudiu Nasui, Florin Cîţu: sunteți de acord cu numirea dlui Câmpeanu? E omul potrivit?, a scris Oana Gheorghiu pe Facebook.

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş le-a răspuns celor trei, spunând că şi el are „o nemulţumire” cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern.

Citește și: Dacian Cioloş: Şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.