Dacian Cioloş: Şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern

0
Foto: Facebook/ Dacian Cioloş

Copreşedintele USR PLUS Dacian Cioloş spune că, la fel ca o mare parte a societăţii civile, şi el are „o nemulţumire” cu privire la prezenţa în Guvern a ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Şi eu, personal, am o nemulţumire cu privire la prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern. Îl cunosc de multă vreme, dar felul în care a acţionat politic şi profesional în ultimii ani e departe de ceea ce cred că ar trebui să fie un parcurs politic decent şi o referinţă pentru educaţia din România”, a scris Dacian Cioloş, miercuri, pe pagina sa de Facebook, conform Agerpres.

El spune că, „din păcate”, a putut acţiona în structura guvernului doar proporţional cu voturile primite.

Nu am avut control pentru desemnările de miniştri ale partenerilor, aşa cum nici partenerii nu au avut pe cele ale USR PLUS. (…) Suntem responsabili de ceea ce va decide guvernul din care facem parte şi ne vom asigura că programul de guvernare va fi aplicat. Şi nu vom accepta derapaje de la program, de la angajamentele luate împreună, mai ales în Educaţie, un domeniu-cheie de care depinde viitorul tuturor. Vom rămâne receptivi în continuare la toţi cei cu idei şi cu experienţe bune în domeniul educaţiei şi vom folosi toate pârghiile pe care le vom avea în Guvern şi în Parlament pentru a le valorifica în deciziile la care vom fi parte”, precizează Dacian Cioloş.

Întrebat dacă împărtăşeşte punctul de vedere al lui Dacian Cioloş în ce priveşte prezenţa lui Sorin Cîmpeanu în Guvern, copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat că priorităţile alianţei în ce priveşte domeniul educaţiei se regăsesc în mare parte în programul de guvernare.

„Dincolo de o persoană sau alta şi de un istoric sau altul, avem un program de guvernare în care priorităţile pe educaţie, spre exemplu, ale USR PLUS se regăsesc într-o măsură importantă. Vom avea secretar de stat în Ministerul Educaţiei şi programul de guvernare este, de fapt, strategia şi planul prin care acea reformă şi acea modernizare pe care le aşteptăm cu toţii pot să devină realitate”, a arătat Barna.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a spus în schimb că este necesară „armonizarea” opiniilor între partenerii de coaliţie: „Aş prefera să nu comentez, vom discuta aceste lucruri cu partenerii noştri. Eu cred că, înaintea oricărei poziţionări publice a unui lider din coaliţie, este necesar dialogul, este necesară armonizarea poziţiilor şi este necesară luarea unor decizii care să ne reprezinte în egală măsură”.

Și premierul Florin Cîţu a arătat că există o înţelegere conform căreia partenerii de coaliţie nu fac comentarii în ceea ce priveşte candidaţii celorlalte formaţiuni.

„Ştiu că în coaliţie avem o înţelegere de a nu comenta – şi nu am văzut declaraţiile – de a nu comenta asupra candidaţilor altor formaţiuni. (…) Nu am văzut. Daţi-mi voie să văd şi după aceea o să discutăm, dacă există astfel de declaraţie. Eu vă spun doar că noi în coaliţie avem această înţelegere de a nu comenta”, a declarat Cîţu, citat de Agerpres.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.