Președintele CNE: Se simte nevoia reluării cursurilor în format fizic. Cel mai înțelept ar fi să fie planificată reluarea cursurilor pas cu pas

0

Președintele Consiliului Național al Elevilor, Rareș Voicu, spune că elevii simt nevoia să se întoarcă fizic la clase, iar ”cel mai înțelept ar fi să fie planificată reluarea cursurilor pas cu pas, adică să nu venim toți odată buluc la școală”.

Rareș Voicu a comentat la RFI declarațiile coordonatorului campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță, potrivit căruia unitățile de învățământ s-ar putea redeschide în siguranță la începutul lunii aprilie. Președintele CNE a arătat că elevii simt nevoia să se întoarcă fizic la școală, însă nu în orice condiții.

”Cred că trebuie să reluăm discuția pe care o purtam în luna august, legat de siguranța întoarcerii la școală a elevilor. Va fi nevoie de o dezinfectare riguroasă a școlilor, va fi nevoie de reclădirea stocurilor de materiale de protecție pentru elevi și profesori. (…)

Putem explora și varianta învățării hibrid, adică să nu fie o întoarcere bruscă la școală pentru toți elevii, pentru că încă nu știm exact cum va decurge campania de vaccinare, în fapt.

Cred că cel mai oportun, cel mai înțelept ar fi să fie planificată reluarea cursurilor pas cu pas, adică să nu venim toți odată buluc la școală, dar cu siguranță se simte nevoia reluării cursurilor în format fizic.

Școala online reprezintă un substitut pentru orele față în față, un substitut care este foarte util pentru perioade scurte de timp, dar care nu este sustenabil mai mult de 2-3 săptămâni pentru că elevii și profesorii de fapt obosesc. (…)

Se simte o oboseală care a căpătat un caracter cumva cronic în momentul de față. Și în orele mele vedeam că sunt obosiți colegii, profesorii sunt obosiți, se simte amprenta aceasta a școlii online”, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, a declarat la Digi24 că școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie, după ce se încheie a doua etapă de vaccinare anti-COVID care vizează cadrele didactice, vârstnicii și persoanele din categoriile vulnerabile.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: Școlile s-ar putea redeschide în siguranță la sfârșit de martie – început de aprilie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.