Premierul Ludovic Orban: „Până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învățământul se desfășoară online”

0

Școlile trebuie să rămână închise până când se va reduce semnificativ numărul de infectări zilnice, spune premierul Ludovic Orban. În opinia șefului Executivului, riscul de transmitere a virusului este ”mai mic în școală decât în alte ocazii”, însă sunt ”alte activităţi legate de mersul la școală care cresc riscul epidemiologic”.

„Până la o reducere semnificativă a numărului de infectări zilnice, învățământul se desfășoară online. Am fost criticați grav prima dată că am deschis școlile pe data de 14 septembrie și după-aia că am suspendat cursurile în clasă și am stabilit că se fac online. Ne-a fost dat exemplul altor țări care au păstrat deschis. Aproape toate ţările care au păstrat învățământul la clasă între timp au suspendat cursurile în clasă. În Franța au fost proteste pentru a se desfășura învățământul online”, a spus Ludovic Orban la un post de televiziune, citat de Digi FM.

Premierul a arătat că în școală ”riscul de transmitere a virusului este mai mic decât în alte ocazii”, însă problema este că ”funcționarea școlilor presupune creşterea aglomeraţiei, grupuri de părinţi, de bunici, care își duc copiii la școală, care interacționează între ei”.

”Sunt o serie de alte activităţi legate de mersul la școală care cresc riscul epidemiologic. Pentru a-i proteja pe copii, pe profesori, pe învățători și pe părinţi şi pe bunici, este mai bine să fie suspendate cursurile”, a explicat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.