Ministerul Educației anunță lansarea ghidului pentru profesori „Proiectarea Învățării în Secolul 21”

0
Foto: educatiacontinua.edu.ro

Ministerul Educației va lansa, în parteneriat cu Fundația EOS România, ghidul de resurse didactice „Proiectarea Învățării în Secolul 21 – Ghid metodologic pentru profesori”. Potrivit informațiilor publicate pe educatiacontinua.edu.ro, ghidul pune la dispoziția profesorilor modalități de predare a abilităților cu ajutorul tehnologiilor digitale, prin intermediul unui set de lecții Office Mix.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 18 noiembrie, ora 10:30 și va fi transmis live pe pagina ministerului de Facebook și pe canalul MEC de Youtube.

”Elaborat de Fundația EOS, documentul reprezintă un real sprijin pentru cadrele didactice în identificarea și exploatarea oportunităților de învățare care formează competențele secolului 21 prin utilizarea tehnologiei digitale”, se arată pe site-ul menționat.

Ghidul metodologic prezintă 6 criterii pentru învățarea în secolul 21:

  1. Colaborarea
  2. Abilitățile de comunicare
  3. Construirea cunoștințelor
  4. Rezolvarea de probleme din lumea reală și inovarea
  5. Folosirea TIC pentru învățare
  6. Autoreglarea învățării.

”Toate aceste criterii sunt, în același timp, competențe importante de care ar trebui să se țină cont în momentul proiectării activităților de învățare folosind tehnologia digitală.

Ghidul „Proiectarea Învățării în Secolul 21” pune la dispoziția profesorilor modalități clare și practice de predare a abilităților cu ajutorul tehnologiilor digitale, prin intermediul unui set de lecții Office Mix.

Acest set de lecții asigură un proces bazat pe practici de colaborare, menit să ajute profesorii să transforme modul în care proiectează activitățile de învățare la clasă, făcându-le mai atractive și mai reale pentru elevi.

De asemenea, prin parcurgerea acestor resurse profesorii pot învăța cum să utilizeze caracteristicile de bază ale pachetului Office 365, inclusiv Microsoft Teams, OneNote, Sway, Microsoft Forms, Office Online și OneDrive”, mai precizează MEC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.