De ce se închid școlile și ce fac copiii care nu au acces la învățământul online. Răspunsurile ministrului Educației

0
Foto: pixabay.com

Ministrul Educației, Monica Anisie, a vorbit sâmbătă dimineaţă, la Ştirile ProTV, despre decizia închiderii tuturor școlilor și grădinițelor din țară, explicând de ce s-a ajuns la o astfel de măsură. Întrebată ce fac acei copii care nu au posibilitatea să participe la cursurile online, Monica Anisie a spus că aceștia vor primi acasă, ca și în primăvară, ”materiale de lucru”.

Ministrul Educației a declarat că rata de infectare în școli este una foarte mică, sub 1%, dar s-a decis închiderea unităților de învățământ ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirilor.

Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și la siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile care sunt realizate de către epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii.

La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mică și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afara spațiului școlii. Am văzut încă din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască. Traficul din marile orașe trebuie să îl luăm și pe acesta în calcul în calcul. (…)

La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică”, a spus Monica Anisie.

Mai mult, ministrul a arătat că închiderea școlilor este și o măsură de solidaritate cu medicii din spitale. ”În ultimele săptămâni, au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul celor care s-au îmbolnăvit este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari și cu medicii pentru că ei trec acum printr-o perioadă foarte grea.

Luăm astfel de măsuri, și anume supendăm cursurile față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de către părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a precizat ministrul Educației.

Întrebată dacă sunem pregătiți pentru învățământul online și dacă au copiii tablete, Monica Anisie a răspuns:

”Am avut și ieri o videoconferință cu inspectorii generali și le-am solicitat din nou să fie atenți, să se concentreze asupra acestor copii. Pot să vă spun că Ministerul Educației a distribuit deja 64.270 de tablete, prin programul ”Școala de acasă”, iar până la sfârșitul săptămânii viitoare vor fi livrate 82.000 de tablete, primul lot pe care l-a câștigat un operator economic. (…) În al doilea lot este prevăzută livrarea a încă 180.000 de tablete.”

În ceea ce îi privește pe copiii care nu au acces la învățământul online, ministrul Educației a spus că aceștia vor primi acasă fișe de lucru.

”Am mai experiment și în primăvară acest moment în care nu au avut acces copiii la dipozitive electronice sau la alte forme de învățare. Unitatea de învățământ, inspectoratul școlar, împreună au realizat materiale de lucru pe care le-au transmis fizic elevilor și în felul acesta am continuat învățarea de acasă”, a conchis Monica Anisie.

Toate unitățile de învățământ din țară se vor închide începând de luni, 9 noiembrie, pentru o perioadă de 30 de zile, și vor trece în sistem online.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.