Numărul unităților de învățământ care funcționează în scenariul roșu a trecut de 4.000. Situația la zi privind desfășurarea cursurilor

0

Cursurile se desfășoară exclusiv online în 4.036 de unități de învățământ, potrivit  datelor comunicate, marți, de Ministerul Educației. În urmă cu o zi, 3.830 de școli și grădinițe funcționau, la nivel național, în scenariul roșu.

Ministerul Educației a informat că marți, 3 noiembrie, conform datelelor transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), s-a înregistrat următoarea situație în ceea ce privește dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar:

  • 8.543 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.077 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 4.036 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

MEC precizează că, ”dintre cele 4.036 de unități aflate în această situație, 367 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.669 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.