Profesorii vor fi verificați dacă susțin orele online. Monica Anisie: Avem informaţii că există situaţii în care profesorii nu doresc să participe la lecţii

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a făcut, luni, un apel către inspectorii şcolari generali să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online, relatează Agerpres. Ministrul a anunțat vor fi și echipe de inspectori din cadrul ministerului care vor verifica modul în care se desfăşoară activitatea didactică online.

„Fac un apel către inspectorii şcolari generali, generali adjuncţi, inspectorii şcolari din cadrele inspectoratelor şcolare să intensifice activitatea de monitorizare a lecţiilor desfăşurate în sistem online şi spun acest lucru pentru că în cadrul Ministerului Educaţiei vin tot mai dese semnale de la părinţi şi elevi că nu se desfăşoară aceste activităţi didactice în sistem online”, a spus ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a precizat că, în această perioadă, ministerul va realiza împreună cu inspectoratele şcolare activităţi de inspecţie, de monitorizare a activităţilor didactice care se desfăşoară în sistem online.

„MEC va realiza în această perioadă împreună cu inspectoratele şcolare activităţi de inspecţie, de monitorizare. De altfel şi sindicatele au fost cele care au dorit să participe alături de inspectorate la aceste activităţi de monitorizare a activităţilor didactice desfăşurate în sistem online”, a menţionat ministrul Educației.

Monica Anisie a atras atenţia că nu va accepta „în niciun caz” ca procesul de învăţare să nu continue.

„Avem şi noi, la Ministerul Educaţiei, informaţii că există situaţii în care profesorii fie nu doresc să participe la lecţii, fie au o altă modalitate de interacţiune cu copiii. De aceea am făcut acel apel la inspectoratele şcolare să se organizeze în această perioadă şi, în parteneriat cu toate conducerile unităţilor de învăţământ, să dea un semnal clar că trebuie să continuăm învăţarea, fie că ea este faţă în faţă sau în sistem online.

Avem o datorie noi, ca profesori, faţă de elevi, faţă de părinţi şi această datorie trebuie să ne-o îndeplinim. Vreau să transmit un mesaj foarte clar că nu voi accepta în niciun caz ca învăţarea să nu continue. Voi organiza şi la nivelul MEC echipe de inspectori care să verifice ceea ce se întâmplă în sistemul online. Consider că trebuie ca toţi profesorii să se organizeze în aşa fel încât copiii să nu aibă deloc de suferit”, a subliniat ministrul Educaţiei.

Un nou regulament de inspecţie şcolară

Pe de altă parte, Monica Anisie a anunțat că a fost elaborat şi se află în dezbatere noul Regulament de inspecţie şcolară.

„Am elaborat noul Regulament de inspecţie şcolară şi el se află în dezbatere cu inspectorii şcolari. Sperăm ca până la sfârşitul acestei săptămâni să putem să aprobăm prin ordin de ministru noul regulament care să fie în acord cu cerinţele şi în acord şi cu noile standarde prevăzute de către ARACIP”, a afirmat ministrul.

Monica Anisie a mai precizat că, potrivit raportărilor transmise de inspectoratele şcolare, luni, la ora 10,30, un număr de 8.797 de şcoli erau în scenariul verde, 5.029 în cel galben, iar 3.830 în cel roşu.

„Elevii care învaţă exclusiv online sunt aproximativ un milion de copii. În ceea ce priveşte municipiul Bucureşti, înţeleg că deja s-a încheiat şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţi de Urgenţă şi s-a decis continuarea tot pentru 14 zile a învăţării în sistem online”, a spus Monica Anisie.

Citește și: Școlile din București rămân închise. Cursurile se vor desfășura online și în următoarele două săptămâni – decizie CMBSU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.