Alte peste 200 de școli din țară au trecut în scenariul roșu, în care elevii participă la ore online

0

Un număr de 3.830 de unităţi de învăţământ din ţară desfăşoară cursurile în scenariul roșu, cu peste 200 mai multe față de vineri, când erau 3.605. Alte 5.029 unități de învățământ funcționează în scenariul galben, potrivit datelor centralizate, luni, de Ministerul Educației.

Luni, 2 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), s-a înregistrat următoarea situație:

  • 8.797 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.029 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 3.830 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Menționăm că dintre cele 3.830 de unități aflate în această situație, 375 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate,, iar 3.455 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare”, precizează MEC.

Citește și: Numărul unităților de învățământ care funcționează în scenariul roșu a ajuns la 3.605, potrivit datelor MEC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here