Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea unităților de învățământ: ”Școala online nu este o soluție pe termen lung”

0

Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea unităților de învățământ ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru Situații de Urgență. Asociaţia susține că măsura luată de autorități este neconstituțională, încalcă dreptul la educaţie al copiilor și, în plus, statul acasă dăunează sănătăţii celor mici care, pe zi ce trece, sunt tot mai predispuşi obezităţii sau scăderii imunităţii, relatează digi24.ro.

Asociația Școlilor Particulare a cerut în instanţă ca toate unităţile de învăţământ, de stat ori private, închise prin hotărâri emise de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență, să fie redeschise.

„Ieri (joi – n.r.) am depus în municipiul Cluj-Napoca, urmând ca astăzi (vineri – n.r.) și la începutul săptămânii viitoare să depunem în toate celelalte localități – București, Timișoara, Bacău, Sibiu, Alba – practic, în toate localitățile unde s-a dispus suspendarea activităților față în față”, a anunțat Christian Comșa, reprezentant al Asociației Școlilor Private.

„Dacă ne uităm pe panta ascendentă și ținem cont că și panta descendentă va fi similară cu panta ascendentă, practic unitățile de învățământ vor fi închise până la primăvară cel puțin și atunci nu cred că este o soluție pe termen lung această școală online”, a mai spus Christian Comșa.

În București, toate unitățile de învățământ și-au suspendat activitatea fizică în data de 20 octombrie, după ce Capitala a intrat în scenariul roșu, rata de infectare depășind 3 cazuri la mia de locuitori.

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni, luni, pentru a decide dacă școlile și grădinițele rămân închise.

Citește și: Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va decide luni în ce scenariu vor funcționa școlile în următoarele 14 zile UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.