Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va decide luni în ce scenariu vor funcționa școlile în următoarele 14 zile UPDATE

0

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti se va reuni, luni, pentru a decide scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile. Toate școlile și grădinițele din Capitală se află în scenariul roșu din data de 20 octombrie, după ce rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

„Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, IŞMB a propus Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă luni, 2 noiembrie. În temeiul Ordinului comun MEC – MS nr. 5.487/1.494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare a unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile”, a precizat, vineri, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, conform Agerpres.

Conform sursei citate, în urma discuţiilor cu reprezentanţii DSPMB, la data de 30 octombrie rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 nu a scăzut sub valoarea de 3 la mia de locuitori.

Comunicatul de presă al ISMB:

”Vă informăm că în urma discuţiilor cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, la data de 30 octombrie 2020, rata de incidenţă cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS CoV-2 NU a scăzut sub valoarea de 3 la 1000 de locuitori.

Având în vedere situaţia epidemiologică actuală, ISMB a propus Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, luni 02 noiembrie 2020.

În temeiul Ordinului comun MEC-MS nr. 5487/1494/31.08.2020 şi în funcţie de recomandările DSPMB, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va hotărî scenariul de funcţionare al unităţilor de învăţământ pentru următoarele 14 zile.”

Știrea inițială

O nouă hotărâre a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență privind restricţiile anti-COVID, inclusiv scenariul în care vor continua să funcționeze unitățile de învățământ, urmează să fie emisă luni, potrivit anunțului făcut de noul prefect al Capitalei, Traian Berbeceanu.

Unitățile de învățământ din București au intrat în scenariul roșu pentru 14 zile în data de 20 octombrie, iar măsurile decise de CMBSU în urmă cu două săptămâni expiră luni, la ora 24.00.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat la Digi FM că, înainte de ședința de luni, aşteaptă o evaluare privind răspândirea pandemiei de coronavirus de la fiecare reprezentant din Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

”Până vineri la ora 12.00, i-am rugat pe toți reprezentanții instituțiilor care au reprezentant în Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență să facă o evaluare proprie a situației răspândirii pandemiei, să își exprime clar punctul de vedere. Să spună dacă cred că este necesar să fie impuse noi restricții, să le argumenteze temeinic, urmând ca în cursul zilei de luni să convocăm Comitetul Municipal al Situațiilor de Urgență, să analizăm punctual fiecare propunere și, în funcție de discuții, să emitem o hotărâre”, a spus Traian Berbeceanu.

ISMB va propune scenariul în care vor funcționa în continuare unitățile de învățământ în funcție de incidența de luni a cazurilor de COVID-19.

”Așteptăm incidența de luni pentru a decide ce vom propune în Comitetul de Urgență, deci în funcție de ce ne va transmite oficial Direcția de Sănătate Publică se va hotărî și în ce scenariu vor continua școlile”, a declarat pentru Edupedu.ro Marina Ștefania Manea, inspector școlar general-adjunct.

Incidența înregistrată în Capitală, potrivit datelor comunicate, vineri, de Grupul de Comunicare Strategică, a ajuns la 3,78.

Citește și: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține ca școlile din București să rămână închise până când rata de infectare va scădea sub 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.