Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține ca școlile din București să rămână închise până când rata de infectare va scădea sub 3

0

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, joi seară, că școlile ar trebui să rămână închise până când rata de infectare în Capitală va scădea sub 3 cazuri la mia de locuitori.

”Copiii sunt transmițători ai acestei boli. Specialiștii în care am încredere au spus acest lucru. Întrucât școlile sunt o sursă de transmitere a bolii – și noi avem și problema, dacă vorbim doar de București, de școli care învață în trei schimburi și în care este practic imposibil să faci o distanțare a copiilor în clase, deja ele sunt supraaglomerate – o măsură de siguranță, în condițiile în care suntem în București, putem să facem școală online în condiții acceptabile. Este o măsură de siguranță pe care eu o susțin cu toată inima. Până când nu vom scădea acel indice sub 3, cum au stabilit specialiștii, eu susțin ca școlile să rămână în continuare închise”, a declarat Nicușor Dan, la B1 TV.

Conform datelor comunicate, joi, de Grupul de Comunicare Strategică, rata de infectare în București este de 3,69.

Toate unitățile de învățământ din Capitală – de stat și particulare – au intrat în scenariul roșu în data de 20 octombrie, după ce rata de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.