O clasă în aer liber, spații de joacă și multă culoare în curtea școlii din comuna Zamostea, județul Suceava GALERIE FOTO

0

Școala în vreme de pandemie i-a determinat pe profesori să caute soluții pentru a desfășura orele în condiții de siguranță, iar una dintre ele a fost crearea claselor în aer liber. O idee despre care am mai scris și pe care o întâlnim și la școala din Zamostea, județul Suceava. Aici, curtea școlii a fost reamenajată în această toamnă, fiind create, pe lângă spațiile de joacă, și spații de învățare.

Amenajarea spațiilor exterioare la școala din comuna suceveană a început cu mai mult timp în urmă, la inițiativa educatoarei Mirela Airinei. Cu sprijinul colegilor din unitatea de învățământ, al părinților, dar și al autorităților locale, curtea a devenit un loc plin de culoare pentru copiii de la grădiniță, unde ei se pot juca sau participa la diferite activități.

”Toți cei implicați în realizarea acestui proiect minunat au înțeles că doar împreună, membrii echipei, putem realiza lucruri mărețe și putem aduce școala la standarde înalte de calitate”, spune Airinei Mirela. ”Reacția copiilor a fost extraordinară, aceștia implicându-se tot mai activ în desfășurarea activităților în natură. Bucuria se citește pe chipurile lor de fiecare dată”, declară și educatoarea Mihaela Grigoroșcuta.

Dacă la început era un spațiu destinat preșcolarilor, proiectul a fost extins în această toamnă și pentru școlari. Învățătoarea Daniela Botezatu și-a propus organizarea orelor în aer liber pentru elevii săi de clasa I, astfel că, în curtea școlii din Zamostea, a fost creată și o clasă în aer liber.

”Activitățile didactice și pauzele, în condițiile impuse de pandemie, se vor desfășura în mare parte în acest spațiu, respectându-se desigur măsurile de igienă și de distanțare fizică”, precizează învățătoarea.

Proiectul de reamenajare a spațiilor în aer liber va continua la școala din Zamostea, profesorii considerând că activitățile de tip outdoor au devenit în condițiile actuale o necesitate.

Imagini din curtea Școlii Gimnaziale Zamostea, Suceava:

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.