Lecțiile de română, istorie, geografie și biologie, îmbinate într-un singur manual. Profesor: ”Pe copii i-a fascinat, pentru ei a fost wow”

0

O echipă de profesori din Cluj-Napoca a realizat un manual care adună, sub forma unei povești, cele mai importante informații și cunoștințe de limba română, istorie, geografie și biologie. Manualul este studiat de elevii de gimnaziu ai Liceului Teoretic ”Avram Iancu” la opționalul ”Literatură de călătorie”, iar profesorii spun că aceștia sunt fascinați.

Manualul ”Literatura de călătorie. O istorie a călătoriilor în texte esențiale” le propune elevilor o abordare mult mai plăcută a celor mai importante informații din cele patru discipline. Profesorii numesc acest tip de învățare abordare integrată, relatează TVR 1.

”Istoria, geografia, biologia sunt elemente atractive pentru elevi și de aceea ne-am centrat pe aceste discipline tocmai pentru a crea un oarecare mister, o oarecare sete de cunoaștere, dorință de a citi pentru că este important nu numai să parcurgi manualul, ci să și citești.

Și atunci când citești cu plăcere, bineînțeles că vei obține rezultate deosebite și vei reuși să reții idei, simboluri cu semnificații deosebite chiar pentru epoca actuală”, spune Vasile Flueraș, profesor la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca.

Manualul, realizat sub coordonarea profesorului Simion Răchișan, a fost gândit în așa fel încât să poată fi parcurs cu ușurință, în paralel cu celelalte materii, de către elevii din clasele gimnaziale.

”Acest manual este dedicat opționalului de Literatură de călătorie, drept urmare îi poartă și numele. Este un manual cu abordări integrate: română, istorie, geografie, biologie. Acest lucru pe copii i-a fascinat pentru că pentru ei a fost wow: Istorie, română, geografie, biologie în același material, îl vrem! Au fost foarte atrași bineînțeles și de imaginile foarte colorate”, a declarat Ramona Trif, profesor de limba și literatura română în cadrul aceluiași liceu.

Citește și: Ora de istorie în livadă: „I-am provocat pe copii să își imagineze că trăiesc acum 2 milioane de ani și că trebuie să supraviețuiască în acest loc”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.