Alte 93 de școli din țară au trecut în scenariul roșu în ultimele 24 de ore – situația la zi, prezentată de Ministerul Educației

0

Cursurile se desfășoară exclusiv online în 3.107 unități de învățământ din țară, conform situației prezentate, marți, de Ministerul Educației. Cu o zi în urmă, numărul școlilor și gădinițelor care funcționau în scenariul roșu era de 3.014.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), marți, 27 octombrie, s-a înregistrat următoarea situație:

  • 9.580 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 4.969 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 3.107 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 3.107 de unități aflate în această situație, 393 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.714 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Citește și: Recomandări MEC privind organizarea cursurilor online în condiții de securitate. Declarația-angajament pentru profesori, elevi și părinți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.