Școlile și grădinițele din București se închid de marți, a decis CMBSU. Cursurile vor avea loc online UPDATE

0

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis, luni, ca toate unitățile de învățământ din Capitală să intre de marți, pentru 14 zile, în scenariul roșu, cursurile și activitățile urmând să se desfășoare online.

UPDATE Activitatea desfășurată în creșe și afterschool-uri este permisă în continuare, a anunțat luni, seara, Prefectura Capitalei, iar desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de Senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară. Detalii aici.

Decizia a fost luată după ce în București s-a raportat o rată de infectare mai mare de 3 la mia de locuitori. Luni, Grupul de Comunicare Strategică a informat că incidenţa cazurilor de infectare în Capitală este de 3,19.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a hotărât ca, începând, cu ora 0.00, 20 octombrie 2020, să fie suspendată activitatea didactică față în față pentru toate instituțiile și unitățile de învățământ, inclusiv creșe și universități, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă, după ședința CMBSU.

Aceasta a precizat că hotărârea CMBSU vizează instituţiile de învăţământ de stat şi private din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, s-a instituit totodată obligaţia purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice, închise sau deschise.

„A fost interzisă activitatea în cinematografe, în săli de spectacole evident. S-a instituit obligaţia purtării măştii în toate spaţiile publice, ne referim şi la copiii care au împlinit vârsta de 5 ani. Masca va fi purtată corespunzător, fiind acoperite nasul şi gura.

A fost interzisă activitatea operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea de preparare, comercializare a preparatelor, ne referim la unităţile de tip restaurante, cafenele pentru interior, iar pentru exterior evident că a rămas în vigoare şi la fel este permisă în continuare.

Activitatea operatorilor economici în interior – pentru clienţii cazaţi în pensiuni, în hoteluri”, a mai spus Mariana Stancu-Ţipişcă. Deciziile CMBSU încep să-şi producă efectele de marţi, de la ora 0.00.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.