Monica Anisie, înainte de ședința cu inspectorii școlari din București: Propunerea ISMB va fi de suspendare a cursurilor faţă în faţă pentru 14 zile

0

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat luni dimineața, înainte de ședința cu inspectorii școlari din Capitală, că propunerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va fi de suspendare a cursurilor faţă în faţă pentru 14 zile, scrie Agerpres. Update: Grupul de Comunicare Strategică a informat, luni, că incidenţa cazurilor de infectare în Bucureşti este de 3,19. 

„Noi trebuie să ne raportăm la ceea ce s-a întâmplat ieri – şi anume rata a depăşit 3 la mia de locuitori. Prin urmare, propunerea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti va fi de suspendare a activităţilor didactice faţă în faţă pentru 14 zile. (…) Dacă în cadrul Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă se va lua o altă decizie, asta trebuie să… Aşteptăm că înţeleg că astăzi la ora 15,00 va fi convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă”, a spus Monica Anisie, înainte de întâlnirea cu inspectorii din ISMB.

Ministrul a spus că a venit la sediul ISMB pentru a realiza împreună cu inspectorii generali adjuncţi şi inspectorii de la fiecare sector un plan de măsuri pentru activitatea didactică desfăşurată în sistem online.

„Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti anunţă IŞMB cu privire la rata incidenţei. Dacă rata depăşeşte 3 la mia de locuitori aşa cum suntem în situaţia aceasta, astăzi IŞMB împreună cu DSP transmite către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, suspendare care va dura 14 zile şi care înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la şcoală, însă învăţarea va continua în sistem online”, a explicat Monica Anisie.

În ceea ce priveşte declaraţiile prefectului Capitalei, Gheorghe Cojanu, potrivit cărora decizia referitoare la închiderea școlilor și desfășurarea cursurilor în sistem online este luată de Ministerul Educaţiei împreună cu Ministerul Sănătăţii, Monica Anisie a spus că este o neînţelegere.

”Cred că a fost o neînţelegere. Prevederile legale sunt clare şi dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat şi în alte judeţe vom observa că deciziile au fost luate de către comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a precizat ministrul Educaţiei.

Monica Anisie a mai declarat că şi alte localităţi sunt în scenariul roşu, iar procedura este urmată conform prevederilor.

„Mai avem şi alte localităţi în scenariul roşu şi procedura a fost urmată aşa cum este prevăzut în ordinul de ministru, dar şi în hotărârea de Guvern”, a arătat ministrul.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte luni pentru a discuta măsurile care vor fi adoptate după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here