Liliana Toderiuc, ISMB: Ne dorim în municipiul București lecții online de calitate. Doar munca prestată poate fi remunerată

0
Sursa foto: facebook.com

Liliana Toderiuc, inspectorul şcolar general adjunct al Bucureştiului, a declarat luni, după ședința de la sediul ISMB, la care a participat ministrul Educației, Monica Anisie, că profesorii care nu au acasă dotările necesare pentru a desfășura ”lecții online de calitate” pot merge la școală să susțină orele, folosind echipamentele unităților de învățământ. În ceea ce-i privește pe profesorii care refuză să predea online, Toderiuc a arătat  că ”doar munca prestată poate fi remunerată”.

”Dacă acasă nu dispune de echipament tehnologic astfel încât lecțiile să fie desfășurate de calitate – pentru că ne dorim în municipiul București lecții online de calitate – cadrul didactic are posibilitatea să meargă la şcoală şi cu echipamentele școlii să desfășoare aceste lecții”, a spus Liliana Toderiuc, care a preluat atribuțiile de inspector general al ISMB, având în vedere că inspectorul general se află în concediu medical.

Referindu-se la profesorii care nu vor să predea online, Liliana Toderiuc a spus că ”doar munca prestată poate fi remunerată”. În acest context, inspectorul a arătat că există la nivelul unităţilor de învăţământ posibilitatea de a constitui comisii de cercetare disciplinară dacă se constată abateri de la realizarea atribuțiilor de către un cadru didactic.

Inspectorul ISMB a mai precizat că, în cazul unei decizii a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență de trecere a unităților de învățământ în scenariul roșu, inclusiv la grădiniță, activitatea va fi online.

Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă se reuneşte, luni, pentru a discuta măsurile care vor fi adoptate după ce incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus a depăşit în Bucureşti pragul de trei la mia de locuitori.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.