Ministrul Educației, despre trecerea școlilor din București în scenariul roșu: ”Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față”

0

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, duminică, la Digi 24, că elevii din București vor merge luni la școală, însă ”cel mai probabil”, de marți, unitățile de învățământ din Capitală vor trece în scenariul roșu. Precizările ministrului vin în condițiile în care luni este așteptată o ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) în care se va decide modul în care vor funcționa unitățile de învățământ din București, după ce rata de infectare a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori.

”Mâine merg la şcoală (…) Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, însă activitățile didactice vor continua în sistem online”, a spus Monica Anisie, la Digi 24.

Ministrul Educației a precizat că, până la o decizie a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență, unitățile de învățământ din Capitală rămân în scenariul galben.

”În conformitate cu ordinul comun emis de ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii, la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3 la mia de locuitori, Direcţia de Sănătate Publică va prezenta Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă o analiză a situaţiei epidemiologice.

În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate, precum şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ sau alte criterii de risc, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă în unităţile de învăţământ, deci pentru 14 zile Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă decide suspendarea cursurilor.

În absenţa acestei decizii însă, unităţile de învăţământ vor funcţiona în scenariul 2 hibrid, aşa cum au funcţionat şi până acum”, a spus ministrul.

Întrebată de ce nu se ia decizia astăzi, în aceste ore, Monica Anisie a invocat prevederile legale potrivit cărora ”DSP are la dispoziție 24 de ore să comunice Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență rata incidenței cumulate”.

”Prefectul Capitalei trebuie să convoace acest comitet pentru situații de urgență și să ia o decizie. Așa este procedura”, a spus Monica Anisie.

Bucureștiul a înregistrat, duminică, 3 cazuri la mia de locuitori, acesta fiind pragul la care unitățile de învățământ dintr-o localitate trec în scenariul roșu, ceea ce presupune desfășurarea orelor exclusiv în sistem online.

Citește și: Capitala a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Monica Anisie: Luni, activitățile în școli și grădinițe se vor desfășura în scenariul 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.