Capitala a depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Monica Anisie: Luni, activitățile în școli și grădinițe se vor desfășura în scenariul 2

0

Bucureştiul a trecut de pragul de 3 în ceea ce priveşte incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele 14 zile raportate la mia de locuitori, potrivit datelor transmise, duminică, de Grupul de Comunicare Strategică. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru HotNews.ro că școlile și grădinițele din Capitală rămân în scenariul hibrid, așa cum au funcționat și până acum, până la o decizie a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență.

Mâine (luni – n.red.), activitățile în școli și grădinițe se vor desfășura în scenariul 2, hibrid. După ce se convoacă Comitetul pentru Situații de Urgență, dacă ei decid să se treacă la scenariul online, vom trece la sistemul online. (…) Părinții să stea liniștiți, activitățile se vor desfășura ca și până acum, până la o decizie a Comitetului pentru Situații de Urgență. În absența unei astfel de decizii, școlile vor funcționa în scenariul 2″, a spus Monica Anisie, pentru HotNews.ro.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a precizat pentru Edupedu.ro că luni se va lua o decizie cu privire la modul în care vor funcționa școlile și grădinițele din Capitală.

”În legislație scrie că în 48 de ore comitetele pentru situații de urgență județene și cel municipal se întrunesc, după depășirea unei rate a infectărilor de 3 la mie. Deci, dacă astăzi s-a anunțat, 48 de ore înseamnă luni și marți. 3,02 e foarte puțin depășit, ca să panicăm lumea. O să vedem, mai ales că rata după care ne orientăm noi este cea comunicată lunea. În fiecare luni, este comunicată rata aferentă celor 14 zile anterioare Mâine vom lua o decizie dar astăzi nu“, a declarat Cojanu, pentru Edupedu.ro.

Sursa: stirioficiale.ro
  • Ce prevede Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului educației pentru situația în care rata de infectare depășește pragul de 3 infectări la mia de locuitori: 

”La o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti va prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2.”

  • Ce prevede Hotărârea de Guvern din 14 octombrie privind prelungirea stării de alertă:

”Constatarea încadrării în limitele de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite în prezenta hotărâre se realizează în maximum 48 de ore de la atingerea acestora prin hotărâre a comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență pe baza analizelor prezentate de direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București, iar măsurile se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.