Alte 110 unități de învățământ din țară au intrat în ultimele 24 de ore în scenariul roșu

0

Un număr de 1.040 de unităţi de învăţământ din ţară îşi desfăşoară cursurile în scenariul roșu (online), în creștere față de ziua precedentă, când erau 930. Potrivit Ministerului Educației, 291 de unități de învățământ dintre cele peste o mie figurează în scenariul 1 din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

Ministerul Educației a informat că, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), vineri, 16 octombrie, s-a înregistrat următoarea situație:

–  11.381 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.235 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 1.040 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 1.040 de unități aflate în această situație, 291 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 749 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare, precizează MEC.

Citește și: 930 de unități de învățământ desfășoară cursurile în scenariul roșu, cu 141 mai multe față de miercuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.