930 de unități de învățământ desfășoară cursurile în scenariul roșu, cu 141 mai multe față de miercuri

0

Numărul unităților de învățământ în care cursurile se țin online crește de la o zi la alta. Dacă miercuri erau 789 de școli și grădinițe în scenariul roșu, joi sunt 930, potrivit datelor prezentate de Ministerul Educației.

Ministerul Educației precizează că joi, 15 octombrie, se înregistrează următoarea situație, conform datelor transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB):

–  11.460 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.266 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 930 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

”Dintre cele 930 de școli aflate în această situație, 256 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 674 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare”, menționează MEC.

Miercuri, situația scenariilor arăta în felul următor:

  • 11.633 de unități de învățământ în Scenariul 1
  • 5.234 de unități de învățământ în Scenariul 2
  • 789 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3)

Citește și: Pregătiri pentru scenariul roșu în Capitală. Monica Anisie: Astăzi vor fi distribuite tabletele în toate unitățile de învățământ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.