Situația școlilor la zi. MEC: 789 de unități de învățământ desfășoară cursurile în scenariul roșu

0

789 de unități de învățământ din țară desfășoară cursurile în scenariul roșu – 233 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar restul din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a lucrărilor de reabilitare, a informat, miercuri, Ministerul Educației. 

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), miercuri, 14 octombrie, se înregistrează următoarea situație:

–  11.633 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.234 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 789 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 789 de școli aflate în această situație, 233 sunt în Scenariul 3 ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 556 de unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Citește și: Ministerul Educației: 654 de unităţi de învăţământ funcționează în scenariul roșu, 5.233 în scenariul galben

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.