Ministerul Educației: 654 de unităţi de învăţământ funcționează în scenariul roșu, 5.233 în scenariul galben

0

Un număr de 654 de unităţi de învăţământ desfăşoară cursurile în scenariul roșu (online), iar 5.233 în scenariul galben (mixt), arată datele comunicate, marți, de Ministerul Educaţiei, privind desfășurarea cursurilor în școli. 

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), marți, 13 octombrie, se înregistrează următoarea situație:

–  11.769 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

– 5.233 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

– 654 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 654 de școli aflate în această situație, 246 sunt în acest scenariu ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 408 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Citește și: Ministerul Educației, noi date privind desfășurarea cursurilor: 517 unități de învățământ figurează în scenariul roșu, față de 394 săptămâna trecută

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here