Ministerul Educației, noi date privind desfășurarea cursurilor: 517 unități de învățământ figurează în scenariul roșu, față de 394 săptămâna trecută

0

Numărul unităților de învățământ care funcționează în scenariul roșu a crescut de la 394, cât se înregistrau vineri, la 517, arată datele transmise luni de Ministerul Educației. Dintre acestea, 214 de unități de învățământ desfășoară cursurile exclusiv online ca urmare a cazurilor de COVID-19, precizează MEC.

Ministerul Educației informează că, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv ISMB), luni, 12 octombrie, se înregistrează următoarea situație:

  • 11.996 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.143 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 517 unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 517 școli aflate în această situație, 214 sunt în acest scenariu ca urmare a cazurilor de COVID-19 înregistrate, în timp ce 303 unități de învățământ apar din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare”, precizează MEC.

Vineri, 9 octombrie, situația la nivel național era următoarea:

  • 2.368 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1)
  • 4.894 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2)
  • 394 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3).

Citește și: Ludovic Orban: În București, școlile vor trece în regim online dacă rata de incidenţă va depăși 3 la mia de locuitori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.