Ludovic Orban: În București, școlile vor trece în regim online dacă rata de incidenţă va depăși 3 la mia de locuitori

0

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că, în cazul în care coeficientul infectărilor cu noul coronavirus va depăşi în București pragul de 3 la mia de locuitori, şcolile vor trece în sistem online, relatează Agerpres.

Dacă este depăşită rata de incidenţă de 3 la mie, cazuri cumulate pe ultimele 14 zile, şcolile vor trece în regim online, integral. De asemenea – aici trebuie făcută o evaluare foarte serioasă, ştiţi că, de regulă, am zis că scoatem focarele, cazurile care nu reflectă răspândirea în comunitate – se poate ajunge inclusiv la carantinarea anumitor zone.

Sperăm să nu se ajungă aici şi am convingerea că oamenii înţeleg situaţia prin care trecem, că vor avea grijă şi că se vor păzi de infectare”, a precizat premierul, la finalul unei vizite efectuate la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

Ludovic Orban a mai spus că, în cazul în care va creşte numărul de infectări cu COVID-19, este posibilă introducerea obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice.

În București, coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 2,39, potrivit datelor comunicate, sâmbătă, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sâmbătă au fost raportate 3.517 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în urma efectuării a 29.284 de teste la nivel naţional. Cele mai multe cazuri noi de coronavirus s-au înregistrat în București – 564.

Ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului educației privind măsurile sanitare în unitățile de învăţământ prevede că ”la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de 3/1.000 locuitori, DSP judeţene şi a municipiului Bucureşti vor prezenta CJSU/CMBSU o analiză a situaţiei epidemiologice din localitate”.

”În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate şi numărul de focare existente în unităţile de învăţământ din localitate, precum şi alte criterii de risc, CJSU/CMBSU poate decide, prin emiterea unei hotărâri, suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă din unităţile de învăţământ (scenariul 3), cursurile desfăşurându-se online. În absenţa unei astfel de decizii, unităţile de învăţământ din localitatea respectivă vor funcţiona în scenariul 2”, se precizează în ordin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.